14.3.2016

Mun teatteri



Tänään alkaa suomalaisten teattereiden yhteinen kampanja #MunTeatteri. Yhteensä kuukauden ajan voimme siis tehdä teatterista vielä sosiaalisemman tapahtuman ja niin katsojat kuin teatterintekijätkin ovat tervetulleita ottamaan osaa keskusteluun ja kokemusten jakamiseen.

Suomalainen teatteri on voimissaan ja lähempänä yleisöään kuin koskaan. Teatterin tiedotuskeskuksen mukaan suomalaiset käyvätkin teatterissa enemmän kuin useimmissa maissa ja teatterit keräävät vuosittain noin 2,7 miljoonaa katsojaa. Ja siinä on vasta ammattiteatterit eikä lukuun ole laskettu niitä 700:n harrastajateatterin ja noin 400:n kesäteatterituotannon kirjoa.


Itseäni ainakin kiinnostaa mitä noiden hashtagien #MunTeatteri ja #MinTeater alle lopulta syntyykään. Ainakin Jyväskylän kaupunginteatteri, Teatteri Jurkka, Turun Kaupunginteatteri ja Åbo Svenska Teater ovat sitoutuneet kampanjaan, mutta odotan sieltä esiripun takaa löytyvän vielä paljon laajemminkin alan ammattilaisia ja harrastajia, jotka haluavat jakaa lavantakaisen kokemuksen meille katsojille.

Ja meistä katsojista puheen ollen... Erityisen kiinnostunut olen lukemaan juuri kokemuksia teatterivisiiteistä tai muuten vain näkemään kuvia niistä itselleen tärkeistä teattereista. Sitä yhtä tärkeintä saattaa olla vaikea valita ja vaikka itse olen vuosikymmenten aikana kehittänyt erityisen suhteen juuri Kansallisteatteriin, niin moni muukin teatteri on viime aikoina sykähdyttänyt.


Ne kaikki sykähdyttävimmät teatterikokemukset noin vuoden ajalta:










































Iso kiitos kaikille teattereille!


2 kommenttia:

 1. Mainio kampanja tämä, pitääkin muistaa seurata ahkerasti näitä häsiä eripuolella somea. Itse olen tykännyt hirveästi kulissientakaisista postauksista, jännä nähdä mitä kaikkea siellä tapahtuu.

  Aikamoinen lista sinulla sykähdyttäviä teoksia. Minulla on Mahdolliset maailmat, Tavallisuuden aave ja Grimm vielä näkemättä mutta odotan kaikkia kolmea kovasti. Grimm on vuorossa jo tänä perjantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grimmissä oli aika kivoja lauluja. Tavallisuuden aave oli vaikuttava. Jos pitäisi jokin näytelmä tältä vuodelta vuodelta valita parhaimmaksi, niin kyllä se olisi se.

   Poista