16.5.2020

Storytel Awards -virtuaaligaalassa valittiin 2019 parhaat äänikirjat



Storytel Awards -gaalassa jaettiin nyt ensimmäistä kertaa palkintoja palvelun parhaista äänikirjoista. Gaala pidettiin koronavirustilanteen takia virtuaalisena. Palkintoja jaettiin neljässä eri kategoriassa: kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus ja elämäkerrat, jännitys ja dekkarit sekä lasten ja nuorten kirjat. Virtuaalisen gaalan juontajana toimi Maria Veitola.

Storytel Awards voittajat ovat:

Kaunokirjallisuus:

Sirkka – Anni Saastamoinen
Lukija: Pirjo Heikkilä
Kustantaja: Kosmos
Raati: Ronja Salmi (pj), Karo Hämäläinen ja Janne Samuli Sirviö.


Sirkka Adlibriksessa*

”Teos on äänikirjana kokoaan suurempi. Kerronta on helposti seurattavaa ja viihdyttävää, ja päähenkilö on kiinnostava ja ainutlaatuinen persoona, josta paljastuu uusia puolia tarinan edetessä. Teos antaa äänen henkilölle, jonka kaikki tiedämme mutta jonka ajatuksia emme tunne. Teoksen lukija on kuin tehty tätä kirjaa varten, hän antaa oman tulkintansa tarinaan ja tuo siihen huumoria, lämpöä ja inhimillisyyttä”, raati perustelee.

Jännitys & dekkarit:

Uskollinen lukija – Max Seeck
Lukija: Satu Paavola
Kustantaja: Tammi
Raati: Jone Nikula (pj), Tuomas Rimpiläinen ja Kirsi Ranin.


Uskollinen lukija Adlibriksessa*

”Kirjan tarina, henkilöhahmot ja poliisin työnkuvaus oli niin uskottavasti ja ammattitaitoisesti kokoon kehrätty, että voittajan valinta oli helppo. Uskollinen lukija on lajityyppinsä muotovalio ja kansainvälistä ainesta”, raati perustelee.

Tietokirjallisuus ja elämäkerrat:

Mercedes Bentso - Ei koira muttei mieskään, Venla Pystynen ja Linda-Maria Roine
Lukija: Linda-Maria Roine
Kustantaja: Johnny Kniga
Raati: Leena Majander-Reenpää (pj), Ina Mikkola ja Antti Järvi.


Mercedes Bentso - Ei koira muttei mieskään Adlibriksessa*

”Teos raapii kuuntelijan mieltä ja korvaa, kun lukijana on henkilö, joka itse kertoo oman tarinansa. Palkittu kirja on nimenomaan äänikirjana luontevasti omimmassa olomuodossaan. Kuuntelija tulee lukija-kirjoittajan kautta vedetyksi keskelle tapahtumia, tuntuu kun Roine kertoisi tarinaansa juuri minulle. Äänikirjaan tulee myös tunnustuksellinen ja intiimi ulottuvuus. Kirjan jälkeen kuulemme ja ymmärrämme paremmin”, raati kuvailee.

Lasten ja nuortenkirjallisuus:

Taltuta klassikko! – Maria Laakso
Lukija: Pirjo Heikkilä
Kustantaja: Tammi
Raati: Jarkko Nieminen (pj), Päivi Heikkilä-Halttunen ja Lukuhirmu Hertta.


Taltuta klassikko! Adlibriksessa*


”Pirjo Heikkilän tunnistettava ja kuulijan huumoria oikealle taajuudelle virittävä ääni imaisee kirjallisuuden klassikoihin ennakkoluuloisesti ja penseästi suhtautuvan nuoren kahdeksan kotimaisen klassikkoteoksen pariin. Nuorten lukemaan innostamisessa lähes kaikki keinot ovat jo sallittuja”, raati perustelee.






*mainoslinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti