10.10.2018

Maailman mielenterveyspäivä LukupinossaMaailman mielenterveyspäivää vietetään taas tänään 10.10. ja muistelin kaikkia niitä teoksia, joita Lukupinossa olen käsitellyt aiheen ympärillä. Siksi siis pientä listaa mielenterveyden merkeissä.

Maailman mielenterveyspäivä sai alkunsa vuonna 1992 ja sen on tarkoitus tuoda esiin, tiedottaa ja kouluttaa mielenterveyteen liittyvissä asioissa.

On ihan perseestä, että mielenterveyteen liittyy edelleen niin paljon stigmoja. On hämmentävää, että jostain niin tärkeästä aiheesta on edelleen hankala aloittaa keskustelua henkilökohtaisella tasolla. Tämän vuoksi etenkin nuorien saattaa olla hankala lähteä hakemaan apua.

Kävin läpi Lukupinon arkistoja ja löysin seuraavia juttuja, joissa sivutaan mielenterveyttä.Emmi Valveen Armo on koskettava ja raaka sarjakuva masennuksestaVanamo Karhupuron Vain minä saan kutsua itseäni hulluksi on runoteos mielenterveysongelmista
Jos sinulla on vinkkejä mitä mielenterveyteen liittyviä teoksia haluaisit nähdä käsiteltävän Lukupinossa, niin kerro niistä vaikka kommentteihin.


Voit seurata minua näissä nuorisolaisten medioissa:

2 kommenttia:

  1. Hieno postaus, kiitos tästä. Aika pienelle huomiolle tämä päivä jäi mediassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin olisi voinut olla vähän paremmin esillä. Tärkeä aihe.

      Poista