12.9.2016

Choi Jeong Hwa Kiasmassa
Vielä hetken ehtii käydä katsomassa supervärikkään näyttelyn Kiasmassa. Eteläkorealainen taiteilija Choi Jeong Hwa on luonut muovisen maailman, joka kiinnostaa varmasti myös niitä nuorempia museokävijöitä. Laitoin siis taas Museokortin taskuun ja suuntasin Helsinkiin.

Choi Jeong Hwa on taiteilija, joka käyttää materiaalinaan arkiäiväisiä talousesineitä. Muovisesta krääsästä syntyy jotain aivan uutta ja katsoja voi pohtia omaa suhdettaan kaikkeen siihen muoviseen tavaraan, joka meidät ympäröi.


Teokset kertovat tarinaa yltäkylläisyydestä, joka kauneudestaan huolimatta on melko painostavaa. Esimerkiksi aiheet kuten kierrätys tai merien muovisaaste tulivat helposti mieleen teoksia katsellessa.Valtavat puhallettavat "veistokset" olivat niitä huomiotaherättävimpiä asioita näyttelyssä. Tyhjenevät ja täyttyvät teokset loivat illuusioita esimerkiksi heräävistä kukista.


Näyttelyn tunnelma vaihtui hienosti huone huoneelta. Rauhallisen lämpimästä ja tummasta tilasta vaihdettiin hetkessä räikeään muoviseen metsään.


Parasta näyttelyssä oli miten se kommunikoi katsojan kanssa. Tätä näyttelyä ei vain kierretty läpi passiivisena katsojana vaan kokemus oli lähempänä Lintsin vekkulataloa. Jotkin teokset kutsuivat kävelemään läpi ja toiset rakentelemaan omin käsin pieniä taideteoksia. Tämä oli leikkisä ja piristävä näyttely.


Lisätietoja näyttelystä löydät Kiasman sivuilta täältä. Museokorttia kannattaa taas katsella täältä.3 kommenttia:

 1. Tämä on todellakin huikea näyttely! Kertakaikkisen hienoa vuorovaikutusta, ja miten monipuolisesta taiteilija on käyttänyt muovia.

  Vinkkaan että samalla käynnillä kannattaa katsastaa perusnäyttely, se on myös hieno ja ajatuksia herättävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa vietin aika paljon aikaa siellä perusnäyttelyn puolella. On se upea.

   Poista
 2. Kävin katsomassa Choi Jeong Hwan näyttelyn eilen. Täytyy sanoa, että se ei kyllä ollut aivan minun juttuni, mutta silti näyttelykokemuksena mielenkiintoinen. Perusnäyttelyn puolella sen sijaan viihdyin erittäin hyvin, siellä riitti toinen toistaan kiehtovampaa tutkittavaa.

  Ensi kuussa Kiasmaan tulee Meeri Koutaniemen ja Arman Alizadin yhteisnäyttely. Se on aivan pakko nähdä! :)

  VastaaPoista