18.11.2017

Kulttuurivinkkejä - Länsimetro edition
Länsimetro aloitti kulkunsa kohti Espoon avaria katuja ja tämän myyttisen tapahtuman seurauksena lännen kulttuuriset rikkaudet ovat nyt vain minuuttien päässä. Listasin muutaman kohteen, joihin kannattaa ainakin tutustua.1.
Näyttelykeskus WeeGee

WeeGee pitää sisällään neljä museota: EMMA - Espoon modernin taiteen museo, KAMU - Espoon kaupunginmuseo, Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo.
Omasta reissustani WeeGee -keskukseen on kuvia täällä.


2.
Helinä Rautavaaran museo

Helinä Rautavaaran museo sijaitsee aivan Weegee-talon vieressä ja kannattaa vaikka siinä samalla reissulla käydä katsastamassa. Etnografinen museo esittelee maailmanmatkaaja Helinä Rautavaaran hengessä erilaisia maailmankulttuureita.

3.
Espoon kaupunginteatteri

Espoon kaupunginteatteri on varmasti yksi isoimpia Länsimetrosta hyötyjiä ja ainakin itse aion tehdä sinne useammin reissuja. Etenkin tuleva Pasi Lampelan tuleva versio Syyssonaatista kiinnostaa.

4.
Teatteri Hevosenkenkä

Teatteri Hevosenkenkä tarjoaa laadukasta lastenteatteria aina Lumikuningattaresta Tatuun ja Patuun. Juhannusmäellä sijaitsevassa idyllisessä tilassa järjestetään myös kursseja ja näyttelyitä.

5.
Espoo Ciné

Espoo Ciné on elokuvafestivaali, jossa fiilistellään elokuvia yli viikon ajan ympäri Espoota. Seuraava festari järjestetään 4. - 13.5.2018.

6.
Espoon kulttuurikeskus
Espoon kulttuurikeskus pitää sisällään paljon. Aina edellä mainitusta Espoo Cinéstä näyttelyihin ja korkeatasoisiin konsertteihin. Monella tapaa Espoolaisen kulttuurielämän sydän.

7.
Sellosali
Sellosali on Espoon kulttuurikeskuksen ohella toinen hieno paikka konserteille, teatterille ja oopperallekin. Noin 250 tapahtumaa vuosittain, joten Sellosalin kalenteria kannattaa pitää silmällä vaikka Länsimetrolla ei ihan viereen pääsekään.

8.
Kannusali

Kannusali on keskellä maanalaista luolastoa, väestönsuojassa sijaitseva sali. Täällä voi nauttia niin elokuvista kuin teatteristakin.

9.
April Jazz
April Jazz on vuosittain Espoossa järjestettävä festari, jossa voi nautiskella Jazzista ilman, että täytyy lähteä Poriin asti.

10.
Tapiola Sinfonietta
Tapiola Sinfonietta on yksi Suomen korkeatasoisimpia orkestereita, jonka monipuoliseen ohjelmaan kannattaa tutustua.

11.
Tapiolan kirjasto
Tapiolan kirjasto ja monet muutkin lännen kirjastot avautuvat nyt ja ovat aina vierailun arvoisia kohteita.

12.
Harrastajateatterit(linkkejä alla)
Harrastajateatterit kannattaa pitää aktiivisessa seurannassa. Ikinä ei tiedä mitä helmiä tulee vastaan. Lännestä löytyvät ainakin Espoonlahden teatteri, Esko, Teekkarispeksi, Teatteri Hyökyvuori, Teatteri Musta Aukko ja Yhteisöteatteri Jäänsärkijät.

13.
Galleria Aarni

Galleria Aarni esittelee maksutta ja hyvin vaihtuvasti uutta nykytaidetta aivan Tapiolan keskustassa.

14.
Galleria Espoonsilta

Galleria Espoonsilta on juna-aseman lähellä sijaitseva tila, jossa on tällä hetkelläkin mielenkiintoisen näköinen näyttelykalenteri.

15.
Espoo-päivä

Espoo-päivä on suuri kaupunkijuhla, joka koostuu sadoista pienistä tapahtumista ympäri Espoota. Seuraavan kerran Espoo-päivää vietetään jälleen elokuun viimeisenä viikonloppuna vuonna 2018.
P.S. Olen kuullut taruja myös muista liikennevälineistä, jotka kuljettavat ihmisiä pois Suur-Helsingin alueelta vielä myyttisempien kulttuuristen rikkausten luo. Ehkä näistäkin vielä lisää myöhemmin.


2 kommenttia:

  1. Asuin aikanani Espoossa ja metrolla olisi ollut kysyntää, ajattelin kyllä tulla ajelemaan kun tulen pääkaupunkiseudulle käymään. Näistä kohteista olen tutustunut vain Tapiolaan, mutta en muista käyneeni kyllä kirjastossa.

    VastaaPoista
  2. Nyt muuten tajusin, etten ole koskaan käynyt Espoon kaupungintatterissa tai Hevosenkengässä. Jännä, että tuo kuntaraja on muodostunut jossain alitajunnassa niin isoksi, etten ole edes tajunnut selailla niiden ohjelmistoja. Tämä asia täytyykin korjata

    VastaaPoista