2.11.2017

Lukupino 2017 Finlandia-lähettiläänäFinlandia-palkinnot jaetaan taas ensi kuussa ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana juhlahumussa ovat myös Finlandia-lähettiläät. Jokaiseen kategoriaan on nimetty kaksi lähettilästä ja Lukupino on toinen kaunokirjallisuuden Finlandia-lähettiläistä.

Finlandia-lähettiläät voi bongata somesta juttelemasta Finlandia-palkinnoista ja kirjallisuudesta ylipäätään. Ruotsissa vastaavia lähettiläitä käytettiin Augustus-palkintojen yhteydessä ja on mahtavaa tulla valituksi luomaan ihan uutta käytäntöä Suomeenkin.

Suomen Kirjasäätiö valitsi lähettiläät ja nämä ovat kategorioittain:

Kaunokirjallisuus

Simo Sahlman, Lukupino

Tietokirjallisuus

Satu Järvinen, Kirjat Kertovat
Esko Juhola, Kirjamies

Lasten- ja nuortenkirjallisuus

Tiia Aaltonen, Lue meille äitikulta
Mari Saavalainen, Kirjakko ruispellossa

Ensimmäinen etappi matkalla Finlandia-palkintoihin oli Kirjamessuilla tapahtunut lähettiläiden julkistus. Samalla juttelimme Minna Canth -lavalla miten some voi ylipäätään nostaa kirjallisuutta paremmin esiin.

Lavalla Esko Juhola, Tiia Aaltonen, Mari Saavalainen, Simo "haluan pois lavalta" Sahlman ja haastattelija Johanna Forss

Seuraava etappi onkin tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaiden julkistus 6.11. ja siitä sitten parin päivän välein muiden kategorioiden julkistukset. Yleisö pääsee äänestämään omia suosikkejaan perjantaista 10.11. alkaen ja itse Finlandia-palkintojenjako tapahtuu Kansallisteatterilla 29.11.

Tulen olemaan tiivisti kiinni tapahtumissa ja on jännittävää päästä seuraamaan tätä hienoa perinnettä näin läheltä. Raportoin tapahtumista tietysti blogiinkin, mutta nyt kannattaa seurata Lukupinoa myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

En malta odottaa, että pääsen pureutumaan kiinni ehdokaskirjoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti