27.11.2017

Finlandia-yleisöäänestyksen tulokset 2017Finlandia-palkinnot jaetaan 29.11.2017, mutta sitä ehdokkaat laitettiin koko kansan testiin. Yleisöäänestyksen tulokset on nyt julkaistu.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaista yleisöäänestyksen voittajaksi nousi Mauri Kunnas teoksellaan Koiramäen Suomen historia (Otava).

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaista yleisöäänestyksen voittajaksi nousi Hanna Nikkasen ja työryhmän teos Hyvän sään aikana – Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken (Into).

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaista yleisöäänestyksen voittajaksi nousi Juha Hurmeen teos Niemi (Teos).

Yleisöäänestys noudatti aikalailla linjaa, jota odottelinkin. Etenkin Mauri Kunnas on sellainen suosikki, että olisin ollut yllättynyt mistään muusta tuloksesta. Kunnas saikin lähes kaksi kolmasosaa äänistä kategoriassaan. Hyvän sään aikana iskee ajankohtaisella aiheellaan ja raikkaalla ilmellään ja Juha Hurme nyt vain on niin loistava, että tälle voisin miltei povata Finlandia-palkintoakin keskiviikkona (vaikka itse en muuten äänestänytkään).

Jännärit keskiviikon suhteen kasvaa ja Lukupinoa kannattaa tällöin seurata Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä, sillä tulen raportoimaan bileistä paikan päältä!
Kaikki lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat näet täällä.
Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat taas täällä.

Finlandia-palkinnot jaetaan tämän viikon keskiviikkona 29.11.2017 klo 14 alkavassa juhlassa, jota voi seurata suorana internetin välityksellä YLE:n, HSTV:n, MTV:n ja ISTV:n sivuilta. Tietokirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsee tänä vuonna Matti Rönkä, Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan Anna Puu ja Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan Elisabeth Rehn. Kaikki kolme palkintoa ovat arvoltaan 30 000 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti