30.9.2018

Ugly Monsters - Joakim JuvelénUgly Monsters on Joakim Juvelénin anarkistinen sarjakuva monstereista, joiden elämää seuraa silmät suurina. Tämä oli ihan sekopäistä kamaa ja rakastin joka sivua.

Joakim Juvelén on helsinkiläinen graafinen suunnittelija, joka on ammentanut omasta elämästään ja kaveripiiristään sarjakuvaansa.

Ugly Monsters kertoo urbaanista gay-kulttuurista, jossa pääosissa ovat alkoholi, parisuhteet ja seksi. Sarjakuva koostuu stripeistä, joiden välillä ei ole selkeää yhteyttä, mutta jotka kuitenkin muodostavat lopulta eheän kokonaisuuden.Tätä teosta lukiessa tulee todella usein vastaan sellainen "mitä helvettiä mä just luin" -reaktio, josta pidän paljon.


Onkin mielenkiintoista ajatella mitkä asiat sarjakuvassa ovat mielikuvituksen tuotetta ja mitkä perustuvat tosielämään. Ainakin Monstereiden elämä näyttää äärimmäisen mielenkiintoiselta.


Kynäjälki on sarjakuvassa yksinkertaista ja miellyttävää. Jotenkin huumori on piilotettu ympäri sivua. Niin tekstiin kuin kuviinkin. Pienet yksityiskohdat ovat täydellinen mauste stripeille.


Kaikesta härskiydestä huolimatta Ugly Monsters on hahmoineen hyvin hellyttävä tapaus. Näille hahmoille haluaa kaikkea hyvää ja iloitsen, että gay-kulttuuria ei tuoda esiin pelkästään siivottuna Will & Grace -versiona, jossa ei periaatteessa ole edes olemassa seksuaalista ulottuvuutta.


Tämä sarjakuva tuo esiin kokonaisen elämäntavan minikoossa ja näiden sivujen väliin mahtuu herkullinen ja lämmin maailma. Harvoin on törky ollut näin puhdasta.

Ugly Monstersista löytyy lisätietoa esimerkiksi Sammakon sivuilta täältä. Jos haluat päästä heti tutustumaan Monstereiden maailmaan, niin kannattaa vilkaista näiden sarjakuvablogia täällä. Jos hieman raisumpi meno ei haittaa, niin tässä on todella hauska ja sateenkaarikulttuuria iloisesti esille tuova sarjakuva.Joakim Juvelén, 2018, Ugly Monsters, Sammakko, arvostelukappale


Voit seurata minua näissä nuorisolaisten medioissa:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti