21.9.2022

Kiinnostaisiko pommitettu 48 m² kaksio Kiovasta?
Kohde on "myynnissä" Oikotiellä 28 miljoonan euron hintaan. Tempauksen taustaltaa löytyy CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation.

"Myynnissä" on myös 178 m² omakotitalo samaan 28 miljoonan euron hintaan. Sitä kuvaillaan seuraavasti:

"Tilava omakotitalo konfliktin keskellä Kabulissa. Jatkuvasti uudistuva alue aivan vuorien kupeessa. Räjähdyksistä koituu ajoittaista häiriötä.
 
Aiemmin kaksikerroksiseen asuntoon tulvii luonnonvaloa avonaisesta seinästä ja katossa olevasta aukosta. Piha-alue on tuhottu ja aita korvattu kivimurskalla. Talo sopii vain kokeneelle remontoijalle.
 
Heti vapaa, avain on noudettavissa osoitteesta Messuaukio 1, 20.–21.9.2022."

Hinta 28 miljoonaa euroa tulee siitä, että suunnilleen sen verran maailmassa käytävät sodat maksavat joka minuutti. Avaimet rauhaan -näyttelyn tavoitteena on asettaa numeroiden rinnalle inhimillisiä tarinoita. Osoittaa miten konfliktit ovat valitettavasti osa arkeamme, kun maailmassa on yli 100 miljoonaa kotia tyhjillään. Näyttely haluaa kertoa, että jokainen konflikti on ihmisen luoma ja siten ihmisen päätettävissä. CMI:n toimitusjohtaja Janne Taalas kertoo näyttelystä:

"Avaimet rauhaan -näyttely esittelee 10 kotiavainta ja 10 hyvin erilaista rohkeaa ihmistä, joita yhdistää oman kotimaan konflikti sekä se, että he ovat joutuneet lähtemään kotoaan sen käytyä turvattomaksi. He kertovat koskettavista käänteistä pakomatkansa varrelta, sukulaisten kohtaloista ja toisaalta inhimillisyydestä ja valonpilkahduksista väkivallan keskellä. Kertomuksissaan he myös pohtivat, mitkä asiat voisivat olla heidän kotimaansa avaimet rauhaan. Eli mitä konfliktin ratkaiseminen heidän mielestään vaatisi."

 


Löydät Kiovan kaksion ilmoituksen Oikotieltä täällä.

Lisää tietoa näyttelystä osoitteessa: cmi.fi/avaimetrauhaan
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti