28.10.2021

A Quiet Place 2 - klassinen kauhuleffa

Kävin elokuvissa! Ihan hetken mielijohteesta ja ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun eristäytyminen alkoi. Koska on Halloweenin aika, niin halusin ehdottomasti nähdä kauhuleffan ja onneksi sellainen juuri alkoi Tennispalatsissa, joka myös sattui olemaan lähellä. 

A Quiet Place 2 jatkaa edeltäjänsä tarinaa maailmassa, jossa täytyy olla hyvin hyvin hiljaa, tai hirviöt tulevat ja repivät sinut kappaleiksi. Abbottin perheen maatila, jolle nämä onnistuivat pakenemaan on nyt tuhoutunut tulipalossa ja perhe joutuuu etsimään turvaa yhä vaarallisemmaksi käyneestä ympäristöstä.

A Quiet Place 2. Kuva: ViacomCBS


Hirviöiden luoman ongelman lisäksi on ihmisten muodostama yhteiskunta itsessään muuttunut arvaamattomaksi ja entiset sosiaaliset siteet eivät enää tunnu olevan voimissaan. Tämä sai minut ajattelemaan millä tavoin elokuva yrittää kertoa jotain meidän yhteiskunnastamme, sen äänekkyydestä ja noiden äänien aiheuttamasta ihmisten välisten suhteiden pirstaloitumisesta, mutta sysäsin tuollaiset ajatukset kuitenkin nopeasti syrjään. Halusin vain toimintaa ja säikähdyksiä.

Kun ensimmäisen elokuvan budjetti ei venynyt kovin mahtaviin erikoistehosteisiin, niin hirviöt pysyttelivät enimmäkseen näkymättömissä. Tämä yhdistettynä täydelliseen hiljaisuuten, jota oli pakko ylläpitää henkensä edestä, loi elokuvaan aivan mahtavan hyytävän tunnelman.

Nyt budjetista on löytynyt rahaa myös hienompiin tehosteisiin ja näemme enemmän mihin hirviöt kykenevät. Ihan perus oliokauhun fanina tämä vetosi minuun, mutta toisaalta se pahaenteinen pelottavuus ei ollut enää tässä elokuvassa niin voimakas.

A Quiet Place 2. Kuva: ViacomCBS


Elokuva valmistui juuri korona-kriisin alkuaikoina ja ohjaaja John Krasinski sai pidettyä kiinni vaatimuksestaan odottaa teatterien aukeamista ennen julkaisua. Usein näyttävät ja äänekkäät elokuvat vaativat juuri sen teatterikokemuksen, mutta yhtälailla painostava hiljaisuus on niin paljon elävämpää juuri teatterissa.

Siellä tämä leffa tuntui niin hyvältä pitkän tauon jälkeen. Emily Blunt oli jälleen niin uskottava kuin vain hirviöiden valtaamassa maassa vaeltava äiti voi olla ja Cillian Murphy teki persoonallisen suorituksen Abbottien perhettä auttavana vanhana naapurina. Tämä oli jännittävää ja kauheaa ja kaikin puolin klassista kauhuleffaa ja nosti oman Halloween-tunnelman juuri oikealle tasolle.Kokeile täällä Nextorya 30 päivää ilmaiseksi!*
Mainoslinkit merkattu: *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti