3.6.2020

Kirjoituskilpailu Taajuus Z etsii moniäänisempää nuortenkirjallisuuttaWSOY etsii kirjoituskilpailun kautta uusia ääniä monipuolisempaan nuortenkirjallisuuteen. Moni nuori voi tällä hetkellä jäädä ilman henkilökohtaista samaistumispintaa näille suunnatussa kirjallisuudessa ja tarve muutokseen on todellinen.

Kilpailuun osallistutaan ennen julkaisemattomalla suomenkielisellä romaanikäsikirjoituksella.
Valmiin käsikirjoituksen mukaan tulee liittää myös korkeintaan kahden liuskan mittainen synopsis. Käsikirjoituksen tyylilaji on vapaa. Kilpailuun voivat osallistua sekä uudet että jo julkaisseet tekijät.

Kilpailun voittaja saa 5000 euron rahapalkinnon sekä kustannussopimuksen. Palkintosumman lahjoittaa WSOY:n kirjallisuussäätiö. Kilpailutekstit tulee toimittaa 31.12.2020 mennessä joko sähköisesti osoitteeseen taajuusz@wsoy.fi tai postitse osoitteeseen PL 1259, 00101 Helsinki. Viestin osoitekenttään tai kuoreen on lisättävä merkintä ”Taajuus Z -kirjoituskilpailu”.

Kirjoituskilpailun raadin muodostavat käsikirjoittaja Anna Brotkin, kirjailija Riina Mattila, näyttelijä, kirjoittaja Jani Toivola ja kustantamon edustajana kustantaja Ulla Huopaniemi-Sirén.

Huopaniemi-Sirén sanoo:

”Toivomme, että kilpailu nostaa esiin hyvän tarinan, joka avaa uuden ja ajankohtaisen näkökulman tämän päivän nuoruuteen. Suomi on monimuotoinen yhteiskunta, ja siksi kaipaamme yhä enemmän tarinoita esimerkiksi erilaisista kulttuuritaustoista tulevista ja erilaisia sukupuoli-identiteettejä edustavista nuorista. Toivottavasti kilpailu nostaa esiin myös näkökulmia, joita emme ole vielä edes osanneet etsiä"

Lisätietoa kilpailusta löydät täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti