11.4.2020

Testissä: NextoryKokemuksia Nextory -äänikirjapalvelusta muutaman kuukauden käytön jälkeen. Äänikirjoja on saatavilla yhä useammasta lähteestä ja niiden fanina pidän tätä kehitystä hienona. Nextorysta löysin muutaman huomionarvoisen seikan.

Ruotsissa perustettu Nextory on yksi Pohjoismaiden suurimmista e- ja äänikirjojen tilauspalveluista., joka aloitti toimintansa Suomessa syksyllä 2018.

Periaatteessa Nextoryn jälkeen Suomessa on siis neljä isoa äänikirjapalvelua, joista muista olen jo kirjoittanut Lukupinossa: BookBeat, Storytel ja Elisa-Kirja.

Loppujen lopuksi palveluilla ei niiden perustoimintojen suhteen ole järisyttävän suuria eroja lukuunottamatta sitä, että Elisa-Kirjassa ei makseta kuukausimaksua, vaan kirjoista maksetaan kappaleittain.

Nextory maksaa 13,99 euroa kuussa versiona, jossa uutuuskirjat saapuvat palveluun kuuden kuukauden viiveellä. Maksamalla 16,99 euroa, saa myös uutuuskirjat heti kuunneltavaksi ja 19,99 eurolla saa perhetilauksen johon voi liittää korkeintaan neljä käyttäjää. Muiden palvelujen kanssa suuria hintaeroja ei siis ole.


Käyttöjärjestelmä on myös kaikissa palveluissa toimiva. Nextoryssa joutui hieman totuttelemaan kirjojen hakuun eri kategorioista, mutta pidin erityisesti miten uutuuskirjat olivat helposti löydettävissä niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin.

Kuten kaikissa palveluissa, niin Nextoryssakin voi nopeuttaa lukutahtia, asettaa uniajastimen ja useita kirjoja löytyy myös e-kirjoina. Varsinaiseen ulkoasuun olen Nextoryssa tyytyväinen ja arvostan palvelussa sen selkeyttä. Haluanhan keskittyä itse kirjaan, en sovellusten kanssa leikkimiseen.

Kaikki toimi nopeasti ja pidin mahdollisuudesta asettaa muistiinpanoja kirjoihin. Samoin saatoin palata äänikirjan tiettyihin kohtiin e-kirjan muodossa. Toki itse saatan kirjoittaa kuuntelemistani kirjoista, niin vaatimustasoni on hieman erilainen moneen verrattuan. Ainakin Nextory vastasi tuota tasoa.

Valikoima kirjoja on todella laaja. Vaikka Storytelin kirjamäärä tuntuu hieman isommalta, niin huomasin, etten edes näin suurkuluttajana ehtinyt pysyä kaikkien mielenkiintoisten uusien kirjojen tahdissa Nextoryssa. Erityisesti englanninkielisistä uutuuksista löysin mielestäni todella upeita kirjoja, joita ei välttämättä perinteisissä kirjakaupoissa edes tulisi vastaan.


Palvelusta löytyy myös paljon lastenkirjoja mikä on iso plussa. Sellaista roskakirjallisuudeksi helposti luokiteltavaa materiaalia löytyi mielestäni myös paljon, mutta niin löytyy kaikista muistakin palveluista ja siis ainakin löytyy jokaiselle jotain. Laatukirjallisuudesta ei Nextoryssa kuitenkaan ole pulaa ja sen suhteen kannattaa kokeilla.

Kaiken kaikkiaan Nextory on laadukas palvelu ja oma valintani tulee varmaan edelleen olemaan kaikki nämä palvelut fiiliksen mukaan. Storytelistä löytyy välillä näiden itse tuottamaa materiaalia ja Elisa-Kirjassa tulee yksittäisiä tarjouksia. Nextory toimii mahtavasti sellaisena yleispalveluna äänikirjoille ja e-kirjoille, joka on helppo ja tarjoaa kunnon valikoiman.

Lopuksi vielä niistä äänikirjoista sen verran, että tietty perinteinen kirja on meille kaikille rakas, mutta äänikirjat ovat hieno lisä kirjallisuuden perinteeseen. Tarinoiden historiassa kuuntelu on jopa painettua kirjallisuutta vanhempaa perinnettä.

*mainoslinkki

9 kommenttia:

 1. Mainio esittely Nextorysta! Ja hyvä huomio tuo, että tarinoiden kuuntelulla on vielä vanhempi historia, vaikka äänikirjat suoratoistopalveluiden kautta ovat vasta nousseet suosioon.

  VastaaPoista
 2. Hyvä esittely. Ei muuta kuin testaamaan :)
  https://www.xn--nikirjat-zzaa.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Kattava esittely tosiaan. Kiitos siitä :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä esittely tosiaan. Kiitos tästä.

  VastaaPoista
 5. Tästä esittelystä oli kovasti apua :)

  VastaaPoista
 6. Tästä oli minulle kovasti hyötyä ja apua :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä ja hyödyllinen artikkeli aiheesta :)

  VastaaPoista
 8. Nextory is great for using it on long car rides.

  VastaaPoista