22.11.2019

Neobaroq -näyttelyssä barokin dramaattista energiaa nykypäivään päivitettynäNeobaroq on nelipäiväinen nykytaidetapahtuma Helsingissä. Eerikinkadun Konelaboratoriossa järjestettiin eilen avajaiset, joissa koin paljon kauneutta ja ylitsevuotavaisuutta.


”Barokki on draamaa ja jännitettä. Se on runsautta sykkivää taidetta, joka murtautuu omien rajojensa läpi.”

Näyttelyn tilaa hallitsee vaneri ja valkoinen konepajamaisuus. Uhkuvat teokset ja värikkäät vieraat tekevät siitä jännittävän.


Teoksissa on barokin syvää tilannetajua ja modenia tapaa tehdä taidetta hetkeen. Pisteen sijaan moderni barokki asettaa teokseen puolipisteen. Se jättää asioita kauniin haaleaksi.


Valokuvat, veistokset ja maalaukset puhuvat yhtä. Kuudentoista taiteilijan luoma kokonaisuus on tuntuu hyvältä vatsassa asti. Ihastuin syvästi betoniseen donitsiin herkullisella kuorrutteella ja tarkkaan piirtämisen iloon isoissa, orgaanisissa viidakkoteoksissa. Käy katsomassa. Ymmärrät kyllä sitten.


Näyttely toimii myös tapahtumatilana ja sen tilaisuudet ovat kaikille avoimia (Drink and draw -iltaan on osallistumismaksu). Seuraavia iltoja voi siis laittaa kalenteriinsa tänä viikonloppuna:

Pe 22.11. klo: 18–19
Su 24.11. klo: 14–16

Opastetuilla näyttelykierroksilla taiteilijat esittelevät teoksiaan ja työskentelyprosessejaan.

- - - 

Pe 22.11. klo: 19–20

Miten uudet teknologiat, ei-ihmisyys, sekä sci-fi vaikuttavat taiteelliseen työskentelyyn? Milena Huhta, Maija Annikki Savolainen ja Kasper Muttonen keskustelevat teoksissaan esiintyvistä ei-inhimillisistä näkökulmista. Moderaattorina tietotyöläinen Kaarle Hurtig.

- - -

La 23.11. klo: 18–20

Päästä oikea aivolohkosi valloilleen! Kuva- ja keramiikkataiteilija
Laura Pehkonen johdattaa kokeellisen piirtämisen ja maalaamisen pariin. Piirustusilta sopii kaikille eikä vaadi aiempaa kokemusta.
OSALLISTUMISOHJEET: Ilmoittaudu 22.11.2019 mennessä:
eerikin.ateljee@gmail.com. Maksa osallistumismaksu 25€ saapuessasi (Mobile pay tai käteinen). Hinta sisältää juomia, maalauspaperia ja -välineistöä. Halutessasi, ota lempipensselisi ja -paperisi mukaan.
P.S. Huomioi, että maali saattaa tahrata vaatteita, jos siveltimesi
villiintyy maalatessa ;)

- - -

Su 24.11. klo 12-14

Tänä syksynä uutuuskirjansa julkaisseet valokuvataitelijat Anni Leppälä, Aapo Huhta, Niina Vatanen, sekä Johannes Romppanen esittelevät teoksiaan. Taiteilijoita yhdistää spekulatiivinen suhtautuminen valokuvan todistusvoimaan, sekä vahva osaaminen kirjataiteen alalla.Taiteilijat: Petri Eskelinen, Piia Hiltunen, Aapo Huhta, Milena Huhta & Diana Luganski, Johanna Ketola, Anni Leppälä, Iisa Maaranen, Kasper Muttonen, Erica Nyholm, Sofia Okkonen, Laura Pehkonen, Satu Rautiainen, Hanna Saarikoski, Maija Annikki Savolainen ja Niina Vatanen.
Kuratointi: Emmi Kattelus, taidehistorioitsija
Tilasuunnittelu: Laura Räihä, sisustusarkkitehti
Näyttelykoordinointi: Inkeri Kallio, galleristi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti