20.1.2018

People of Finland TwitterissäPeople of Finland on Twitter-tili, jossa viikoittain on äänessä joku uusi suomalainen Twitter-käyttäjä. Tämä on ollut minun viikkoni ja olen päässyt kertomaan pieniä juttuja omasta elämästäni sekä Suomesta yleisesti.

People of Finland löytyy Twitteristä tämän linkin takaa. Kyseessä on niin sanottu rocur- eli Rotation Curation -tili. Siis tili säilyy samana, mutta sitä ylläpitää aina vaihtuva käyttäjä.

Twitterin käyttäjä @pohjoistuulesta kertoi viime keväänä olleen puhetta siitä miten Suomessa ei jostain syystä ole rocur -käyttäjää. Niinpä tämä perusti sellaisen itse ja palaute on ollut hyvää.

Suomi ei ole ainoa maa, jota tavalliset ihmiset edustavat Twitterissä. On mahdollista seurata muun muassa tilejä @sweden, @ireland, @beingtokyo, @weareaustralia sekä myös tieteen maailmaa käsittelevää tiliä @realscientist. Näistä juuri Ruotsi olikin edelläkävijä rocur-tilien suhteen kun asiaa lähdettiin viemään eteenpäin turismin edistämiseksi.

Olen melkoinen Twitter-addikti ja se maailma on minulle ennestään tuttu. @Lukupino tietysti löytyy Twitteristä, mutta jo sitä ennen olen ollut mukana seuraamassa suomalaisen Twitter-yhteisön syntyä. People of Finland tarjosi kuitenkin ihan uudenlaisen vapauden höpistä omista asioistani. Se teki twitteröinnistä entistä hauskempaa.

Jouduin myös pohtimaan miten tuon esille juuri suomalaisuutta postauksissani ja huomasin, että stereotyyppeihin on joskus liiankin helppo turvautua ja että koko suomalaisuuden käsitteelle on tullut minulle paikoin ikävä maku erinäisten "Suomi ensin" -tyyppien takia. Mutta People of Finland on tietysti samalla kanava tuoda niitä positiivisa puolia näkyvämmin esiin. Näyttää kansainväliselle yleisölle, että Suomi koostuu monipuolisesta väestöstä.

Jos sinua itseäsi kiinnostaa päästä päivittämään People of Finland -tiliä, niin käy täyttämässä lomake täällä. Itse päivittelen tiliä vielä huomisen ajan ja sitten taas uusi tyyppi istuu ohjaajan paikalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti