EGS, Earth getting smaller, 2017 |
EGS (1974) on maamme tunnetuimpia graffititaiteilijoita. Nyt Taidehallissa nähtävä näyttely on EGSin päiväkirjamainen matka, joka kattaa 30 vuoden ajalta tämän elämää ja taidetta. Jokainen Taidehallin sali tosiaan avautui katsojalle kuin uusi päiväkirjan sivu.
Graffiti ei ole enää kohteena siinä iänikuisessa keskustelussa mikä "on taidetta ja mikä ei". Väittely on ohi ja graffiti voitti. Seinien töhrijät vyöryvät gallerioihin ja väittely voi jatkua enää korkeintaan sen suhteen voiko galleriataide olla todella graffitia.
EGS, Macao, China, 2014 |
EGS on liikkunut taiteen käsitemaailmassa monilla tasoilla ja tässäkin näyttelyssä nähdään ikään kuin siirtymää perinteisestä graffitista veistoksiin ja installaatioihin. Nimikirjaimat E G S toimivat jatkuvana teemana näyttelyssä, joka tuntuu muutoin kehittyvän huone huoneelta elävänä kokonaisuutena.
EGS, Treaty of Jeddah 1927 (2017) |
Matkustelu ja taiteen levittäminen ympäri maailmaa on jatkuva teema näyttelyssä. Pidän erityisen paljon näyttelyn lukuisista maailman kartoista, mutta ehdoton lempparini löytyi palaneista puunrungoista valmistetuista veistoksista. Ne ovat asukasyhdistyksen poppeleita alueelta, josta lähti liikkeelle surullisen kuuluisa Stop töhryille -kampanja.
Kuva: Patrik Rastenberger |
Lisää tietoa näyttelystä löytyy Taidehallin sivuilta täältä. Näyttely on avoinna 25.2.2018 saakka ja jos olet vinguttamassa museokorttia, niin ainakin Kansallismuseo, HAM ja Luonnontieteellinen museo kannattaa siinä samalla alueella vilkaista. Suosittelen myös lämpimästi tutustumaan EGSin esittelyyn Spray Daily -sivustolla täällä ja Instagram-tiliin täällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti