9.8.2016

Nerdy Nummies keittokirja

Keittokirjat eivät välttämättä ole olleet vakituinen osa Lukupinon historiaa, mutta tämä herätti kiinnostukseni. Rosanna Pansinon luotsaama Nerdy Nummies on internetin suosituin leivontaohjelma. Youtubessa miljoonia katsojia keräävä Pansino leipoo nörttikulttuuriin liittyviä leivoksia, jotka ihan oikeasti näyttävät herkullisilta. Nuorimmaiseni on hillitön fani ja halusi kokeilla yhtä reseptiä Pansinon keittokirjasta The Nerdy Nummies Cookbook.

Supersankarit, pelit, sarjikset ja kaikenlainen yleinen nörtteily yhdistettynä ruokaan. Kyllä kiitos! Kaikista niistä "tubettajista", joita poikani laittaa minut katsomaan, on Pansino ehdottomasti viihdyttävin. Jokin nimeämätön tekijä vain tekee tästä vastustamattomalla tavalla aidon nörtin. Innostus sekä kulttuuriin että leivontaan vaikuttaa, niin aidolle, että tämän videoita katsoo ihan aidosti mielellään (toisin kuin vaikka puolen tunnin videoita, joissa nähdäkseni vain pelataan Minecraftia ja joita minun pakotetaan katsoa).


Nerdy Nummies -kirja on täynnä ohjeita, jotka vaikuttavat minulta ihan törkeän vaikeilta. Poikani taas valitsi sieltä mieluisimman ohjeen hetkessä ja lapsen innolla lähti pelottomasti ja äidin avustuksella suunnittelemaan leipomista.

Vaihtoehdoista löytyi keksejä, kuppikakkuja, täytekakkuja ja vaikka mitä. Kaikki niistä näyttivät herkulliselta itsessään, mutta esimerkiksi kuppikakut, jotka muodostavat koko alkuainetaulukon, maistuvat varmasti paremmalle kuin vain tavalliset kuppikakut. Saati sitten tulivuorikakku tai videopeliohjainkeksit.Poikani valitsema ohje oli tietokoneen emolevyä muistuttava kakku. Koska amerikkalaiset eivät ole ymmärtäneet ottaa metrijärjestelmää käyttöön, tuli kaikki mitat tietenkin muuttaa senteiksi, kiloiksi ja sen sellaisiksi. Myös leivosten kalorimäärä noudatti hyvin amerikkalaista linjaa. En tiedä paljoakaan leipomisesta, mutta sain kuvan, että kakku koostuu lähinnä rasvasta, sokerista ja jutuista, jotka pitävät rasvan ja sokerin koossa.


Aineosat olivat suhteellisen helppo hankkia, mutta leipomiseen kannatti varata paljon aikaa, sillä pelkkä yksityiskohtien väsääminen otti tovin. Mahtavaa oli, että poika ei osoittanut missään vaiheessa kyllästymisen merkkejä vaan tämä kirja oikeasti piti leipomisintoa yllä.


Valmis kakku oli hieno! Isoa palaa sitä ei pystynyt syömään sillä sokerin vaikutus iski vahvana vastaan, mutta jätkä oli erittäin innoissaan kun nyt oli ihan ensimmäinen Nerdy Nummies -kakku valmis.


Rosanna Pansinon Youtube kanavan löydät täältä. The Nerdy Nummies Cookbook tulee varmasti vielä avattua uudestaan ja jos vain innostusta leipomiseen löytyy, niin suosittelen kokeilemaan. Maistiaisia voi toimittaa vaikka Helsingin kirjamessujen bloggaripisteelle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti