Jumala itse on tyylikäs ja satiirinen sarjakuva, jossa leikitään ajatuksella jumalan saapumisesta jonottamaan väestönlaskentaan muiden kansalaisten tavoin.
Marc-Antoine Mathieu on ranskalainen sarjakuvataiteilija, jonka tyyli on usein absurdi ja maailmaa kuvataan filosofisen leikkisästi. Nyt käsiteltävä sarjakuva on aivan erityisesti sellainen, joka pitää ihmiskunnan perimmäisiä kysymyksiä hiekkalaatikkonaan.
Sarjakuva on mielenkiintoinen, koska ainahan ajatusleikki jumalan olemassaolosta on mielenkiintoinen. Se on kehämäinen leikki, jota on leikitty jo vuosituhansien ajan, eikä loppua ole näkyvissä. Yksissä kansissa tapahtuva kehä, jonka voi luettuaan sulkea on tervetullut tapa käsitellä asiaa.
Silkan ajatusleikin lisäksi jumalan olemassaolosta, sarjakuva käsittelee vielä mielenkiintoisempaa kysymystä: Mitä me tekisimme jos jumala todella olisi olemassa? Mathieun vastaus on satiirisen synkähkö, mutta helposti kuviteltavissa. Jumalasta tulisi byrokraattinen ongelma, tieteellinen ongelma, median riepottelema hahmo ja lopulta henkilöbrändi, jolle jossain toimistossa etsittäisiin sopivaa fonttia.
Mathieun kynänjälki on miellyttävää ja tyyli symmetristä ja selkeää. Tummanpuhuvat ruudut ovat sommiteltu niin, että tarina nousee ja laskee kuva kuvalta, luoden harmonisen kokonaisuuden. Pienet yksityiskohdat pitävät lukijan mielenkiintoa yllä.
Muita Lukupinon sarjakuva-aiheisia juttuja löydät täältä. Jumala itse saapui lukupinooni sattumalta kirjastoreissulla ja toivottavasti törmään vielä vastaaviin myöhemmin. Yllättävä lukukokemus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti