5.12.2018

Lars Tunbjörk Fotografiskassa


Kuvan bloggari ei liity teokseen

Fotografiska
Tukholmassa on valokuvataiteen ystävän ihan ehdoton vierailukohde. Siellä on tullut nähtyä ihan huippua valokuvataidetta ympäri maailmaa, mutta tällä kertaa pääsin kokemaan yhden Ruotsin omista huipuista. Lars Tunbjörk on valokuvaaja, joka tuntuu vangitsevan jotain keskeistä oman sukupolveni kokemuksesta.

Lars Tunbjörk on valokuvaaja, joka on onnistunut vangitsemaan jotain oleellista aivan arkisesta. Tämän kuvista voi aistia paljon ja nähdä ne näin upeana retrospektiivina Fotografiskassa oli ehdottomasti matkan arvoista.


Tunbjörkin töissä arki voi näyttäytyä kauniina tai jotenkin groteskina. Ei niin, että kuvassa näytettäisiin mitään arjen ylittävää, mutta siihen arkeen pureudutaan jotenkin vain... liikaa.

Lars Tunbjörk, Stockholm 2004


Lars Tunbjörk, Karlskrona 2006

Lars Tunbjörk, Stockholm 2006

Lars Tunbjörk, USA 1995

Toimistotilojen hiljainen kauneus teki vaikutuksen. Kuvia oli useita ja niistä kaikista sai todella viipyilevän ja rauhallisen tunnelman.

Lars Tunbjörk, Försäkringskassa/Stockholm 1994

Lars Tunbjörk, Investeringsbank/New York 1997

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä. Olemme menossa ensi viikolla Tukholman risteilylle, eli tuolla voisimmekin taas käydä. Fotografiska kyllä kuuluu lähes aina käyntikohteisiin.

    VastaaPoista