11.12.2018

Broken Hearts Club - KokoTeatteri


Broken Hearts Club. Sonja Sorvola Kuva: Heidi Bergström


Broken Hearts Club on näytelmä parisuhteiden mahdottomiksi venyvistä koukeroista, nykyaikaisen sosiaalisen ympäristön monimuotoisuudesta ja siitä helvetin eksästä. Luvassa on klubi-ilta, jossa voi nauttia lasillisen tai pari seuraten rakkauselämien nousua ja tuhoa.

KokoTeatterin sali on kutsuva katettuine pöytineen. Yleisöllä on aikaa etsiä paikkansa ennen kuin valot himmenevät ja esitys alkaa keskustelulla, joka tuntuu kaikuvan ympäri teatteria. Näyttelijät saapuvat näkyviin eri puolilta salia suut papattaen ja antoivat näin esimakua siitä mitä tuleman pitää.

Lavan valtasivat näytelmän käsikirjoittaneet Elina Aalto ja Sonja Sorvola. Muusikot Tuomas Hautala ja Aleksi Kauffman jäivät reunalle, mutta aktiivisiksi osiksi näytelmää. Energia oli korkealla niin papatuksen kuin musisoinninkin suhteen.

Sorvola ja Aalto toimivat hyvin yhdessä. Näytelmä liikkuu moneen suuntaan verbaalisesti ja taustalla näkyy intensiivinen harjoittelu. Itseeni vetoaakin juuri näytelmän nopeus. Se miten aiheet vaihtuvat lennosta ja koko näytelmässä on improvisaatioteatterin tunnelmaa tyhjine lavoineen.

Elina Aalto Kuva: Heidi Bergström

Musiikki koostui tutuista kappaleista, joita käytettiin yllättävissäkin paikoissa. Missään vaiheessa ei tullut olo, että nyt seurataan jukeboksimaista esitystä ja biisit saivatkin toimia ihan vain tunnelman luojina. Olihan kyseessä kuitenkin klubi. Lopun rakkauslaulujen sekoitus tuntui ehkä hieman irralliselta, mutta jumankauta se oli upeasti toteutettu ja hauska.

Esityksen teemat sydänsäryistä ja eroista ja rakkaudesta ja deittailusta ja... no kaikesta siitä, käsiteltiin monelta kantilta ja vaikka punaista lankaa tarinan suhteen ei oikein löytynyt, niin jotain oleellista oltiin mielestäni saatu kaivettua aiheista esille. Tekstissä oli jotain todella tunnistettavaa ja ajankohtaista. Jotain samaa mitä olen huomannut nykykirjallisuudenkin kuvaavan parisuhteista. Jotain mitä on hankala kuvailla, mutta juuri teatterin tai kirjallisuuden avulla voidaan hahmottaa.

Sonja Sorvola, Tuomas Hautala, Aleksi Kaufmann ja Elina Aalto Kuva: Heidi Bergström

Lisätietoja esityksestä löydät KokoTeatterin sivuilta täältä. Esityksessä on hieman osallistavia juttuja, mutta ei mitään sellaisia kiusallisia missä pitäisi itse oikeasti tehdä jotain jos ei halua. Oikein piristävä tapaus ihan Kallion kupeessa. Suosittelen.


Työryhmä:
Lavalla: Elina Aalto, Tuomas Hautala, Aleksi Kaufmann, Sonja Sorvola
Käsikirjoitus: Elina Aalto, Sonja Sorvola
Musiikin sovitus: Tuomas Hautala, Aleksi Kaufmann, Sonja Sorvola
Ohjaus: Anna Veijalainen
Kuvat: Heidi Bergström
Graafinen suunnittelu: Sonja Sorvola


Voit seurata minua näissä nuorisolaisten medioissa:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti