17.12.2018

Joulusirkus Yhdessä - Circus HelsinkiCircus Helsinki Suvilahdessa tarjoili jouluisen ja hyväntuulisen illan tonttujen parissa. Sirkuksen esiintyjäryhmät ja oppilaat esittelivät kykyjään yhteisen tarinan äärellä ja sali oli tupaten täynnä yleisöä.

Circus Helsinki on sirkuskoulu, jossa käy viikottain yli tuhat oppilasta eri ikäryhmistä syventymässä akrobatiaan, esiintymiseen ja vuorovaikutustaitoihin.

Joulusirkus Yhdessä on esitys, jossa oppilaat pääsivät näyttämään taitojaan. Yli kaksituntiseen iltaan mahtui paljon tavaraa ja olin henkilökohtaisesti hieman yllättynyt miten taitoa vaativia temppuja illan aikana suoritettiin.


Oppilaita oli isolla lavalla esityksen aikana yli sata ja näiden ikähaitari oli 1- 60 -vuotta. Vaikka esiintyjiä oli eritasoisista ryhmistä, niin epätasaisuutta näytöksessä ei ollut havaittavissa.

Yleisössä oli paljon lapsia ja näiden ilmeitä oli todella hieno seurata kun lavan valtasivat ensin tontut, sitten itse joulupukki ja lopulta erilaiset fantasia-olennot ja katosta riippuvat ilma-akrobaatit.


Välillä pelotti kun esiintyjät muodostivat ihmispyramideja tai tippuivat useiden metrien korkeudesta narujen varassa. Nykysirkuksen tavoin nykytanssin elementit olivat selkeästi näkyvillä ja siivittivät esitystä.

Esityksen punaisena lankana toimi pieni tonttu, joka eksyi muista uteliaisuuttaan. Tätä esittävä lapsi olikin ihan loistava roolissaan. Nuoresta iästä huolimatta saattoi nähdä, että tämä uppoutui rooliinsa aivan täysillä.


Esitys toimii vahvana osoituksena siitä, että Circus Helsingissä toimii elinvoimainen ja lämminhenkinen koulu ja yhteisö. Esitys otti huomioon monia erilaisia ihmisiä ja tämä vain rikasti iltaa. Voin vain kuvitella miten hauskaa harjoittelu on ollut.

Lisätietoa Circus Helsingistä löydät näiden sivuilta täältä. Suosittelen tutustumaan toimintaan, sillä tämä on kulttuuria, joka mielestäni pitää kaupunkia elinvoimaisena.

Kuvat kansikuvaa lukuunottamatta: Circus Helsinki
Esitys nähty kutsuvieraana

Voit seurata minua näissä nuorisolaisten medioissa:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti