6.2.2018

Å-Fest tulee taas
Å-fest on Porvoolainen sarjakuvafestivaali, joka järjestetään jo neljättä kertaa lauantaina 10.2.2018. Tämän vuoden teemana on Sukupolvet ja festarit ovat siirtyneet keskustasta Taidetehtaalle. Enpä voisi parempaa tilaa sarjisfestareille keksiäkään.

Suomalainen sarjakuva elää nyt ihan mahtavaa kautta, josta kovin moni ei kuitenkaan ole edes tietoinen. Tekijöitä ilmestyy koko ajan lisää ja sarjakuvien taso on kansainvälisestikin korkealaatuista. Tämänkaltaiset tilaisuudet ovat ainutlaatuinen tapa tutustua laajemmin sarjakuvien kulttuuriin.


Mitä siis Å-fest tuo tulleessaan? Noh.. esimerkiksi SmÅ-festin, jonka myötä Porvoo täyttyy pienillä satelliittinäyttelyillä.

Sarjakuvabasaari on omia suosikkejani, vaikka tekisikin aina mieli vähän shoppailla liikaa. Sieltä löytyy divareita, kustantamoita ja etenkin niitä upeita pienlehtiä (joita usein myyvät taiteilijat itse eli muista pyytää signeerauksia).

Kustantajadeiteillä voi käydä juttelemassa sarjiskustantajien kanssa tai vaikka näyttämässä näille omia töitään.

Tietysti ohjelmassa on myös laaja kattaus paneelikeskusteluja ja taitelijoiden haastatteluja. Näihin kannattaa perehtyä sillä keskustelunaiheet ovat tänäkin vuonna ajankohtaisia.

Koko ohjelma on luettavissa Å-festin sivuilla täällä.

Jos jotain tärppiä pitäisi festareilta erityisesti nostaa esiin, niin Aulikki Oksasta (1944) en missaisi. Tämän runoista on laadittu useita taistolaislauluja, joita henkilökohtaisesti ihannoin suuresti. Å-festien aikana julkaistaan Oksasen tuore sarjakuva Outojen kieli, joka on Täysi Käsi Oyn kustantama läpileikkaus Oksasen sarjakuvatuotantoon 40 vuoden ajalta. Taidetehtaalla on 9.2. - 4.3.2018 nähtävissä myös Aulikki Oksasen ja virolaisen Priit Päärnin näyttely.

Porvoosta on tullut melkoinen sarjakuvakaupunki ja tästä voi olla ylpeä. Kannattaa tulla pidemmältäkin poikkeamaan.


Katso myös:

Käy seuraamassa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti