12.2.2017

Å-fest 2017 teemana RajatÅ-fest sarjakuvafestivaali järjestettiin kolmannen kerran Porvoossa. Tapahtuma tuntuu viimeistään nyt löytäneen jalansijansa Porvoon niukahkossa kulttuurielämässä ja toimii kohtaamispaikkana suomalaisille ja ulkomaisillekin sarjakuvantekijöille. Yleisölle tapahtuma tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä, keskusteluita ja etenkin mahdollisuuden tutustua kerralla laajaan kirjoon suomalaista nykysarjakuvaa sekä taiteilijoita.

Sarjakuvataiteilijat ovat kokoontuneet etenkin Grandin talon yläkertaan, jossa pitkän basaarin äärellä ja vegaanisessa kahvilassa kynät sauhuavat ja sarjakuvat vaihtavat omistajia.


Ympäri Porvoota levittäytyneet näyttelyt tuovat sarjakuvaa taiteena vähän lähemmäksi lukijaa näyttämällä työn sivujen takana.


Teemana Rajat on mielenkiintoinen. Se voi viitata sekä sarjakuvien ruutuihin että rajoihin vaikka valtiollisina tai henkisinä rajattuina tiloina, joita voi ylittää.
"Maan rajat. Kasvun rajat. Rajattomat mahdollisuudet. Rajat ihmisten, sukupuolten, kansalaisuuksien välillä. Ihminen elää rajojen sisällä, hyppää rajan yli viimeisen kerran. Kiertää rajan tai kunnioittaa sitä. Ja rajat sinun sisälläsi, oletko ajattellut niitä, kynnykset joiden yli et astu?"
Paneelikeskustelussa Rikki-kollektiivin tekijät kertoivat mielenterveyden rajoista ja taiteen keinoista tuoda mielenterveyden teemoja julki.
Lisää tietoa festareista löydät Å-festin sivuilta täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti