20.8.2020

Helsingin kirjamessut siirtyvät tänä vuonna verkkoonHelsingin kirjamessut on se tapahtuma, jota odotan nykyään enemmän kuin mitään kesän festareita. Se on minun kulttuuritaivaani, jossa pääsen kuulemaan fanittamiani kirjailijoita ja etenkin tapaamaan tuttuja niin kulttuurialan kuin fanituksen maailmastakin. Olen kuitenkin iloinen, että Kirjamessut ovat vastuullisesti päättäneet siirtää tapahtuman verkkoon ja varsinaiset messut ensi syksylle.

Helsingin kirjamessut verkossa -tapahtuma järjestetään 22.–25.10.2020. Helsingin Kirjamessut 2020 ja samanaikainen Viini & Ruoka 2020 siirtyvät järjestettäväksi 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa.

Viime vuonna Kirjamessut vetivät Viini & Ruokamessujen kera väkeä yli 92 000 Messukeskukseen ja tähän voi lisätä vielä esiintyjät ja järjestäjät, jolloin tapahtuma olisi voinut olla huolestuttava tässä tilanteessa. Tapahtumasta vastaava myyntiryhmäpäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta sanoo:

"Olemme pahoillamme siitä, että joudumme siirtämään syksyn odotetuimman kirja-alan tapahtuman.  Tänä syksynä meidän piti viettää Helsingin Kirjamessujen 20-vuotisjuhlia, mutta nyt siirrämme nämä juhlat ensi vuoteen ja silloin juhlaan on todella syytä poikkeuksellisen vuoden jälkeen"

Ronja Salmi

Helsingin kirjamessut verkossa on tapahtuma, jota odotan innolla, vaikka monet messukeskuksen tarjoamat mahdollisuudet jäävätkin nyt käyttämättä. Haluan silti uppoutua muutamaksi päiväksi kirjojen maailmaan muiden ihmisten kera ja jos tämä korona-aika on jotain opettanut, niin sen, että yhteisöllisyyttä on olemassa muunkinlaista kuin kasvokkaista.

Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja korostaakin verkkomessujen suurta roolia ja luotan siihen, että nyt tehdään jotain aidosti mielenkiintoista ja uutta yleisölle. Salmi sanoo:

"Saimme tänä vuonna yli 1400 ohjelmaehdotusta, joista olemme kevään aika työstäneet ohjelman kirjamessujen 15 lavalle. Työ ei valu hukkaan, koska pääsemme toteuttamaan tapahtuman ohjelmaa verkkomessujen kautta. Kokoamme verkkomessuille ohjelman, joka kattaa kirjallisuuden eri genret, suuret tähdet, uutuudet sekä yhteiskunnalliset keskustelut. Tänä vuonna ohjelman teemana on tulevaisuus.  Tiedotamme uusista avauksista lähempänä tapahtumaa. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 23.9. Kulunut kevät on sysännyt monia kirjallisuuden pariin ja uskon, että tuo kiinnostus kantaa syksyyn ja siitä eteenpäin"

Helsingin Kirjamessujen näytteilleasettajien osallistuminen siirtyy automaattisesti vuoteen 2021. Lipun ostaneille kävijöille lähetetään automaattisesti kokoaikalippu verkkomessuille. Lipun voi myös halutessaan vaihtaa ja käyttää Helsingin Kirjamessuilla 2021 tai muussa Messukeskuksen järjestämässä tapahtumassa tämän tai vuoden 2021 aikana.*mainoslinkki

2 kommenttia:

  1. Näin kävi, kuten jo moni arvelikin. Minä olin optimistisesti hakenut jo akkreditointia ja varannut hotellin.

    VastaaPoista
  2. Korona = hyvästi kulttuuri.

    VastaaPoista