21.3.2017

Näkyväksi neulottu - Yarn Visions
Näkyväksi neulottu - Yarn Visions on Keravalla vuodenvaihteessa järjestetty näyttely, jossa käsityöt ovat tuotu näkyväksi taiteen kentällä. Käsitöiden arvostus ja DIY-hengen kasvaminen ovat tuoneet puikot ja koukut pysyväksi osatta populaarikulttuuria ja gallerioita. Keravan näyttely on jo ohi, mutta jos missasit sen, niin voit selailla alhaalta kuvia töistä.


"Käsintehty tulee iholle, henkilökohtaisen alueelle ja tunkeutuu tunnemuistiimme."

 Näyttelyn teokset muodostivat yhtenäisen kokonaisuuden materiaalien ja tekotapojen kautta. Ilman tätä yhteyttäkin niistä koostui mielenkiintoinen tilkkutäkki, jossa korostuivat muistojen merkitys, luonto ja monella tapaa myös kantaaottavuus.

Minna Soraluoma. Ikonostaasi. 2006
Soraluoma on luonut teoksensa leikkaamalla kauppaketjujen muovipusseja ohueksi langaksi ja virkannut langat alkuperäiseen muotoonsa, pieniksi kauppojen muovikasseiksi. Ikonostaasiseinäksi, kulutusjuhlan alttariksi.

Sonja Salomäki. Kirsikankukkia ja sinivuokkoja. 2016
Liisa Hietanen. Veli. 2014
Liisa Hietasen elävän oloiset teokset olivat yksi näyttelyn mieleenpainuvimmista osista. Kävi joku mummeli tökkimässä minuakin tarkastaekseen olenko oikea vai virkattu kulttuuribloggaaja.

Liisa Hietanen. Vapaa. 2011
Hietasen WC oli vapaa, mutta poissa käytöstä.

Sanni Weckman. Hillevi. 2016
Sanni Weckmanin oli tarkoitus tehdä ryijy yhdessä Hillevi-mummon kera. Mummo ehti kuitenkin lyhyen sairauden vuoksi menehtyä ja ryijy jäi tekemättä ja opit saamatta. Teos on mahtava kunnianosoitus Hillevi-mummolle ja varmasti samalla kaikille mummoille.

Taiteilijaryhmä Hyäryllistä. Tangolaisia. 2015
Taiteilijaryhmä Hyäryllistä, eli Heli Kurunsaari, Jouko Korkeasaari ja Sari Koski-Vähälä, loivat fantasiamaailman kampauksia ilmentämään kulttuurien ja tapojen sulautumista. Myös nimi "Tangolaisia" viittaa suomalaiseen tapaan ottaa tango osaksi hyvin suomalaista kulttuuria.

Jenni Haili. I'm OK. 2011-2016

Jenni Haili. I'm OK. 2011-2016
Jenni Haili on ottanut yhden valokuvan, jota on työstänyt aina uusin menetelmin kuin jonkinlaista luovaa mantraa. Yksi näyttelyn pysäyttävimmistä osista.

Olek. Still life with a blue plane. 2016
Olek on ehkä se näyttelyn vetonaula. New Yorkin virkkaajalegenda oli esillä erilaisin videoin ja virkatuin töin. Viime vuonna Keravalla nousi pinkki talo, jonka virkkasivat turvapaikanhakijat, maahanmuuttajat ja paikailliset vapaaehtoiset. Tämä varmasti oli myös iso alkusysäys nyt Yarn Visions-näyttelylle.

Melek Mazici. Wing of eternity. 2007-2016

Melek Mazici. Wing of eternity. 2007-2016
Mazicin tädit opettivat tälle kirjonnan, jotta "tyttö oppisi olemaan hiljaa ja keskittymään johonkin". Työt näyttävätkin kuin käsityön ja meditaation lopputulokselta.


Lisätietoa Sinkasta löydät näiden sivuilta täältä. Luvassa on ainakin graffiti-aiheista taidenäyttelyä syksymmällä!Näyttelyssä mukana:
Tanya Akhmetgalieva, Jenni Haili, Liisa Hietanen, Hyäryllistä-ryhmä, Rósa Sigrún Jónsdóttir, Elina Juopperi, Sanna Majander, Niina Mantsinen, Melek Mazici, Annukka Mikkola, OLEK & Michelle P. Dodson, Kaija Papu, Ulla Pohjola, Sonja Salomäki, Noora Schroderus, Suvi Solkio, Minna Soraluoma, Daina Taimina, Tuija Teiska, Timo Tähkänen, Sanni Weckman sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun tekstiilisuunnittelun opiskelijat ja Villit virkkaajat -ryhmä 
Näyttelyn on kuratoinut taiteen tohtori Minna Haveri
Ensimmäisen kuvan taiteilija: Daina Taimina

1 kommentti:

  1. Tänään juuri katsoin bussin ikkunasta Sinkkaa ja ajattelin, että missasin tuon näyttelyn. Harmittaa. On liian lähellä, kun ei sinne asti pääse menemään, vaikka samalla paikkakunnalla asun.

    VastaaPoista