3.3.2017

Millaista onkaan liedkonsertissa?Koominen ooppera järjestää osana toimintaansa liedkonsertteja Finlandia-talossa ja oopperan ystäviä hemmotellaan. Koomisesta oopperasta kirjoittelinkin jo täällä. Nyt kävin kokeilemassa miltä kuulostaa liedkonsertti.

Liedkonsertti on yksinkertaisesti sanottuna laulua, vaikkapa pianon säestyksellä. Se on klassisen musiikin esittämistä, jossa pääosassa ovat laulujen tarinat ja ääni. Aikoinaan liedkonsertit saattoivat sisältää vaikka pianolla säestettyjä runoja.

Viime viikonloppuna Finlandia-talolla pääsimme kuulemaan Ilmari Räikkösen säestämää Sanna Matinniemeä. Tämä on Saksassa uraa tekevä laulaja, joka on saanut menestystä myös kansainvälisessä Sibelius-laulukilpailussa sekä Timo Mustakallio –laulukilpailussa vuonna 2015.

Finlandia-talon Helsinki-sali oli mukavan intiimi, mutta silti akustiikaltaan toimiva tila konsertille. Matinniemen kaunis sopraano täytti koko tilan ja pidin konsertin yksinkertaisuudesta. Kun kaikki "ylimääräinen" oli riisuttu oopperasta, jäljelle jäi voima ja puhtaus, joka välittyi suoraan selkärankaan.
Kulttuuribloggari työssään. Kuva: Viivi Myllylä

Matinniemi on maalaistyttö, jonka tie on vienyt kansainvälisille lavoille. Konsertissa kuultiin teoksia muun muassa Straussilta ja Schubertilta ja katsomossa syntyi tunne, että Matinniemi kertoi meille laulaen tarinoita. Suosittelenkin vahvasti ostamaan käsiohjelman, josta voi seurata laulujen sanoja.

Piano, tarinoita ja mahtava ääni. Siinä kaikessa yksinkertaisuudessaan oli minulle liedkonsertti. Siinä oli jotain hurmaavalla tavalla vanhanaikaista.

Jokaisessa konsertissa on oma teema-maansa ja viikonloppuna tämä oli Saksa. Voisin kuvitella, että teeman olisi voinut valita monella eri tavalla, mutta eri maa joka kuukausi toimii erinomaisesti.Koomisen oopperan kevään tulevia liedkonsertteja ovat:

Perjantaina 31.3.2017 Kristian Lindroos & pianisti Tuula Hällström
Perjantaina 28.4.2017 Markus Suihkonen & pianisti Kiril Kozlovsky
Perjantaina 26.5.2017 Laura Pyrrö & pianisti Tiina Korhonen

Lisätietoa Koomisesta oopperasta löydät näiden sivuilta täältä.

Sanna Matinniemen kotisivut puolestaan löytyvät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti