27.9.2023

Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille


 


Das Musikalische Opfer esitettiin Tanssin talossa ja Johann Sebastian Bachin vanha teos kohtasi nykytanssin.


Koreografi Liisa Pentti otti sulavasti haltuun ison lavan Tanssin talossa. Musiikista vastasi Markku Luolajan-Mikkolan kokoama soittajakokoonpano. 
 
Kuva: Uupi Tirronen


Tanssin talon Erkko-salin suurella lattialla näkyi valkoinen neliö, jonka yhdessä nurkassa soittajat olivat omassa maailmassaan. Valot muuttivat tilan välillä kylmäksi ja välillä lämpimäksi. Kaikessa tuntui olevan kyse erilaisten elementtien kontrastista. Vanha musiikki ja moderni tanssi, hiljaisuus ja musiikki, liike ja pysähtyneisyys.

Musiikki oli kaunista ja tuntui kaikuvan jostain paljon aikaisemmasta ajasta. Sen välillä loppuessa paluu nykyaikaan tuntui lähes dramaattiselta. Sitä vahvistivat tanssijoiden hitaat liikkeet ja lopulta pysähtyminen. Muusikoiden jokainen liikahdus kuului salissa äänentoiston kautta. Pian liike palasi ja paljaiden jalkojen ripeä töminä lattiaa vasten kuulosti niin paljon todellismmalta kuin Bachin musiikki.

Unenomainen liike jatkui ja tanssijat kommunikoivat toisilleen paljon kehoillaan. Tunteet liikkuivat herkästi salissa ja taitavien tanssijoiden seuraaminen oli paikoin hypnoottista. Hyvin vähäeleisestikin he onnistuivat luomaan aivan omanlaisensa tunnelman. Lisätietoa esityksestä löytyy Liisa Pentti +Co:n sivuilta täällä.Konsepti ja koreografia: Liisa Pentti
Tanssijat: Meeri Lempiäinen, Ryan Mason, Corinne Mustonen, Pinja Poropudas, Satu Rekola, Kardo Shiwan ja Katri Soini
Koreografinen keskustelukumppani: Pia Lindy
Koreografin assistentti: Pinja Poropudas
Musiikki: Johann Sebastian Bach
BRQ Vantaa Ensemble: Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, viulu; Marten Root, huilu; Ilpo Laspas, cembalo; Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu: Tua Helve
Ompelija: Eeva Varmola
Ääni: Tuukka Tervo
Tuotanto: Liisa Pentti +Co
Esitys nähty kutsuvieraana
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti