4.8.2022

Pullopostia mereltä
Tämä ei ole kirja-arvostelu. Tai ainakaan tätä ei kannata lukea sellaisena, sillä en ole täysin puolueeton kirjan suhteen, koska olen yksi sen kirjoittajista. Tämä on lähinnä hehkutusta siitä, että novellini on julkaistu kansien välissä, mutta olen siellä niin hyvässä seurassa, että ihan aidosti suosittelen tutustumaan teokseen ilman taka-ajatuksia.

Pullopostia mereltä on kokoelma tarinoita, joita yhdistää meri. Yksinkertainen ja voimakas aihe, joka sai yli 340 kirjoittajaa laatimaan siitä omanlaisiaan versioita. Kyseessä oli 60-vuotta täyttävien Kotkan meripäivien kilpailu ja oma tarinani ylsi siinä kolmannelle sijalle. Nyt julkaistun kirjan sivuille päätyi 12 tarinaa.

Toivottavasti pääsen vielä esittelemään tulevaisuudessa muitakin tarinoita ja on ollut ilo huomata miten merkityksellisiä kirjoituskilpailut ovat olleet innoittajana. Niihin osallistuessa ei kannata miettiä omaa menestystä laadun mittarina, vaan käyttää kilpailuja työkaluna. Ne antavat aiheen, määräajan ja rytmin työskentelyyn, jolla voi vähintään pitää yllä sorminäppäryyttään.

Tähän kokoelmaan valikoitui hyvin erilaisia tekstejä ja olin totta puhuen yllättynyt siitä, että omani pääsi mukaan. Tarinani nimi on Yritys herättää Merihaan alla lepäävä merihirviö sukeltamalla. Pidin sitä itse liian outona ja soitto kustantajalta oli jotain mitä en todellakaan odottanut. 

Voittaja Suvi Pelkonen oli kirjoittanut sadun nimeltä Merenenkelten maa ja pidin upeana, että juuri satu päättää kokoelman. Ei voisi olla parempaa tekstilajia kuvailemaan merta. Esimerkiksi myös Emmi Kärnän novelli Ratsastin punaisella merellä Suurella Sinisellä ja  Marras Sinikarhun novelli En ole koskaan nähnyt merta tekivät vaikutuksen ja niin moni muukin. Toivottavasti siis etsitte tämän jostain käsiinne ja tutustutte. Ihan vain näin ei-niin-puolueettomasti kehoittaen.

Tekijät: Mikael Asikainen, Anna-Maija Hella, Veikko Karhumaa, Emmi Kärnä, Martti Linna, Eetu Niemi,Suvi Pelkonen, Pauliina Pensikkala, Simo Sahlman, Jaakko Seppälä, Marras Sinikarhu ja Pihla Tammisto

1 kommentti:

  1. Ihanaa että joku on maininnut minun novellini! Kiitos. Odotan innolla sinun novellisi lukemista.

    Ilahtunein terveisin,
    Marras

    VastaaPoista