19.7.2020

Aaseilla ympäri kotikaupunkia


Aaseja. Kaupallinen yhteistyö Kaakau Bikesin kanssa

Porvoo on esiintynyt harmittavan vähän Lukupinossa ottaen huomioon, että täällä kuitenkin asun. Poikkeuksellinen kesä on tuonut oman kotikaupungin jälleen tutuksi ja kaupunkipyöristä on ollut siinä iso apu.

Pyöräily on ihan yksinkertaisesti kivaa. Tämän olen jälleen muistanut kun olemme oman pikkujäbän kanssa polkeneet pitkin Porvoon maisemia (ajan kuulemma viivytellen, kuin jokin boomer).


Porvoostakin löytyy Kaakau Bikesin pisteitä, joista olemme napanneet aina Donkey Republicin "aasit" mukaan ja sitten fiiliksen mukaan jättäneet aina toiselle pisteelle, kävelleet ympäriinsä ja taas jostain otettu uudet aasit alle.


Fillaroidessa tulee käytyä niissä lempikahviloissa ja omissa salaisissa lukupisteissä, joissa muuten on tullut liian harvoin vierailtua. Näissä kuvissa salapaikat ehkä hieman paljastuvat, mutta... jaetut ilot ja niin eteenpäin.Pikkujäbä innostui Krakauerin Into the Wildista ja pidän siitä miten tuo lukupaikka sattui osumaan yhteen junapummeistakin kertovan kirjan maisemiin. Itselläni oli mukana The Hotel New Hampshire, josta pystyn lukemaan vaikka ihan vain paloja ja pääsen helposti takaisin kirjan maisemiin. Ulkona lukiessa ei välttämättä jaksa ihan raskainta tekstiä käydä läpi.


Porvoon terasseilla olen lukenut monia kirjoja ja on niin hienoa, että voin vain melkein kotiovelta nyt käytännössä lasketella alamäkeen ja tilata kahvin siitä tyhjimmästä rantabaarista jonka löydän. Ei jotenkin se ylämäki takaisinkaan tunnu sitten pahalta.


Esimerkiksi yllä näkyvän Porvoon Paahtimon terassilla ja yläkerran salissa olen lukenut, opiskellut, höpöttänyt ja kirjoittanut niin paljon, että käytännössä pitäisi ehkä maksaa niille vuokraa pöydästä. Maarin ranta Porvoossa on myös paikka, johon turistit tuntuvat harvoin eksyvän, mutta on ehkäpä se täydellisin piknik-paikka kaupungissa.Lisätietoa aaseista löydät Kaakaun sivuilta täällä. Kannattaa myös käydä seuraamassa Lukupinon instaa täällä, jos kiinnostaa mistä salaisia lukupaikkoja löytää enemmänkin ja miten kulttuurielämä lähtee taas hiljalleen pyörimään ihan yleisesti.

Ulkona lukeminen on ainakin ihan parasta ja sille ihan sikana annan suosituksia. Aasit ovat antaneet mahdollisuuden pikaisiin pyrähdyksiin kirjan kanssa vaikka joka päivä ja tämä tulee varmasti jatkumaan niin kauan kuin jotenkin tarkenee viltin päällä makoilla.*mainoslinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti