15.8.2017

Helsingin Kaupunginteatterin kotiinpaluuHelsingin Kaupunginteatterin peruskorjaushanke on saatu päätökseen ja teatterin väki pääsee taas vuonna 1967 valmistuneeseen valkoiseen linnaansa kahden evakkovuoden jälkeen. Kävin tutustumassa uusittuun rakennukseen ja tulevan näytäntökauden tarjontaan.

Kaupunginteatterin korjaushankkeen hinta oli 67 miljoona, josta pelkästään teatteritekniikkaan kului 11 miljoonaa. Nyt luvattiinkin, että tekniikaltaan talo on Broadwayn tasoa ja vastassa on enää tekijöiden mielikuvitus.

Teatteria lähdettiin uusimaan vanhaa kunnioittaen ja esimerkiksi julkisivun laatat puhdistettiin ja vaihdettiin yksitellen. Lämpiötilat ovat lämpimän ja kutsuvan näköisiä ja myös esteettömyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Luonto yhdistyy saumattomasti Kaupunginteatterin sisätiloihin.

Ovet ovat värikoodattuja. Vihreä on ok, keltainen tarkoittaa, että olet jo lähellä lavaa ja punaisen kohdalla sinulla tulee jo olla asiaa lavalle.


Lämpiön tilat houkuttelevat.Uutuuttaan kiiltelevän talon lisäksi näimme maistiaisia muun muassa seuraavista tulevista näytelmistä:

1 kommentti:

  1. Suomessa tuntuu menevän teatterilla hyvin, jos tämä maksoi 67 miljoonaa ja tänä vuonna kenties valmistuva Turun kaupunginteatterin remontti ja laajennus maksaa likipitäen 40 miljoonaa, kaupungilta herui ylitykseenkin kaikki miljoonat.

    VastaaPoista