13.12.2014

Kirjataidetta Taidetehtaan joulumarkkinoilla


Porvoon Taidetehtaalla järjestettiin taas viikonlopun aikana joulumarkkinat. Kamaa ja tavaraa sekä hillittömästi joulukoristeita. Tämä on sekoitus perinteistä ja kaupallista joulua ja minähän pidän molemmista.


Tarjolla oli erilaisia käsitöitä, koruja, taidetta ja ruokaa. Mukaan tarttui perinteisesti hunajasaalis, mutta huomioni kiinnittyivät myös erilaisiin kirja-aiheisiin käsitöihin.
Markkinoilta löytyi käsintehtyjä muistikirjoja ja kirjoista tehtyä kierrätystaidetta. Muun muassa Katrin Kirjataiteesta pidin kovasti. Tämä oli käyttänyt vanhojen kirjojen kansia ja luonut niistä tauluja sekä tehnyt kirjan sivuista erilaisia koriste-esineitä.
Yhdellä pöydällä taas oli vanhasta, Tallinnalaisen kirpputorin kätköistä löytyneestä, takista tehty useita nahkakantisia muistikirjoja. Tämän Tangramkirjojen töitä on näemmä saatavilla myös Vanhan Porvoon kujilta. Toisella pöydällä taas oli muistikirjojen materiaalina käytetty erilaisia vanhoja kirjoja ja muuta sälää.Joulumarkkinat ulottuvat Taidetehtaan useaan saliin ja luovat hämärän tunnelman, josta todella huomaa miten tärkeää oli säästää nuo Fiskarsin vanhat makasiinit Taidetehtaan pohjaksi. Nämä markkinat voittavat mielestäni jopa ne perinteiset Vanhan Porvoon markkinat ja se on jo paljon sanottu tältä vanhalta jouludiggarilta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti