20.6.2021

Rumat möröt, Siellä missä persikat kasvaa - Joakim Juvelén
Rumat Möröt - Siellä missä persikat kasvaa on sarjakuva, jossa päästään palaamaan ensimmäisen osan hahmojen upeaan, karvaiseen ja seksiä tuhisevaan elämään.

Joakim Juvelén on helsinkiläinen sarjakuvataiteilija ja graafikko, joka omien sanojensa mukaan ammentaa omasta lähipiiristään aiheita sarjakuviinsa. 

Tämä haluaa tuoda esiin miten homous edelleen joskus mielletään jonain rumana ja homot "mörköinä". Siksi Rumat möröt tulivat kaikessa komeudessaan tuomaan tuon  väärinymmärretyn mörköyden takaisin oikeaan arvoonsa.Homous populaarikulttuurissa on ollut Will  & Grace päivistä usein jotain melko lättänää. On ollut ok näyttää homoseksuaalisuus stereotyyppien kautta eleissä ja puheissa, mutta miesten välinen seksi ei jostain syystä ole kuulunut tuohon kuvastoon.

No Rumat möröt ei aihetta karta ja esimerkiksi Ralf Königin sarjakuvien tavoin, hahmot ovat aitoja toimijoita, joiden elämän ei tarvitse näyttäytyä puhtoisena. Ennen kaikkea tämä kaikki on saatu aikaan erittäin hauskasti.Siellä missä persikat kasvaa on jatkoa Juvelénin aiemmalla sarjakuvalle Rumat möröt. Molempien kirjojen huumori heittelee jossain koululaisten alapäähuumorin, keski-ikäistein aforismihuumorin ja jonkin hyvin Juvelénille tyypillisen omaperäisyyden välillä.Sarjakuvan tyyli on yksinkertainen ja selkeä. Sitä on todella miellyttävä lukea ja huomaan jopa itselleni hieman epätyypilliseen tapaan lukeneeni molemmat mörkösarjikset jo pari kertaa läpi uudestaan.

Kyseessä on ronski ja räävitönkin sarjakuva, josta itse uskalsin kuvata Lukupinoon vain niitä kilteimpiä sivuja. Samalla sarjakuvan hahmot kuitenkin murtautuvat lukijan sisimpään ihan vain suloisuudellaan. Nämä ovat harvinaisen inhimillisiä mörköjä.Rumat möröt on toimiva yhdistelmä inhimillistä lämpimyyttä ja anaalileikkejä. Sarjakuva on saatavilla niin suomeksi kuin englanniksikin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti