18.10.2017

Kulttuurin monitoimimies Jocke Lybeck on poissa
Porvoolainen kulttuuripersoona Jocke Lybeck menehtyi tapaturmaisesti viime maanantaina 16. lokakuuta. Bar Maryn perustajanikin tunnettu Jocke jättää suuren aukon Porvoon kulttuurielämään.

Jocke Lybeck perusti legendaarisen Bar Maryn yhdessä Måns Strömbergin, eli DJ Bunuelin kanssa vuonna 1994 ja se toimi useiden nimekkäiden ja aloittelevien bändien suosikkipaikkana aina vuoteen 2007 asti.

Lybeck toimi opettajana, toimittajana ja jäätelöveneen pitäjänäkin ja oli usean porvoolaisen tuntema hahmo, joka tunnettiin siitä, että tämä sai asioita tehtyä. Kyky, jota tämä harjoitti Porvoossa myös Vihreiden kaupunginvaltuutettuna. Asuntolaivassaan elellyt Lybeck oli persoona, joka erottui joukosta.

Bar Mary tarjosi usealle, vähintään henkisesti, orvolle ja kodittomalle kodin, jota muut paikat eivät ikinä pystyneet tarjoamaan. Bar Marya jäi kaipaamaan moni, mutta Jockea vielä useampi. Kiitos, että tarjosit meille turvallisen ja upean paikan olla juuri sellaisia kuin haluamme. Kiitos musiikista, kiitos oluesta ja kiitos mielenkiintoisen oudoista keskusteluista.


Kuvat: Marjukka Sahlman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti