4.5.2017

Uusi kotimaisen elokuvan festivaali - Red Carpet
Red Carpet elokuvafestivaali on 31.8 - 3.9.2017 Hyvinkäällä järjestettävä tapahtuma, jossa elokuvan tekijät ovat itse kertomassa elokuvien luomisesta. Elokuvien lisäksi festivaali keskittyy klubi-iltoihin, ruokaan ja erityisiin musiikillisiin esityksiin. Tapahtuman taustalla häärii näyttelijä Antti Luusuaniemi.

Suomessa on joitain todella hyviä elokuvafestareita ja sillä saralla olemme kunnostautuneet, mutta juuri suomalainen elokuva on jäänyt hieman taka-alalle. Antti Luusuaniemi sanoo:

"Red Carpet – kotimaisen elokuvan festivaali täyttää pitkään vallinneen tyhjiön suomalaisen elokuvan ympärillä. Rakennamme ennennäkemättömän tapahtuman, jossa on kunnianhimoinen elokuvaohjelmisto ja ainutlaatuisen upea festivaalitunnelma"
Antti Luusuaniemi. Kuva: Lili Ermezei
Hyvinkää oli mielestäni jotenkin erikoinen valinta festivaalin sijainniksi, mutta Wanhan Villatehtaan alue on todella tunnelmallista ja sekä Kinoma että Julia ovat elokuvateatterita, joissa on vielä sitä vanhaa taikaa jäljellä. Lisäksi on kiva saada festaritarjontaa liikuteltua ulos sieltä kehä kolmosen sisältä.

Festareiden elokuvatarjonta saa pohtimaan, että onko oikeastaan suomalaisen elokuvan laatu parantunut viime vuosien aikana niin, että kysyntä tämänkaltaiselle festarille on syntynyt sen kautta.

"Neljän päivän aikana Red Carpet tarjoaa yleisölle yhteensä 23 elokuvaa 24 näytöksessä. Ohjelmisto koostuu 2000-luvun kotimaisista elokuvahiteistä. Mukana ovat mm. uutuuselokuvat Hymyilevä mies, Tyttö nimeltä Varpu, Toivon tuolla puolen ja Tom of Finland. Perjantaina ja lauantaina nähdään ennakkoesityksinä tulevan syksyn uutuuselokuvat Yösyöttö ja Kaiken se kestää. Nostalgiaa viritellään "Entisten nuorten toivenäytöksellä" Pahat pojat. Ohjelmistossa on myös dokumentteja, kuten Järven tarina, ja lyhytelokuvia, kuten taiteilija Jani Leinosen uutuus Bring Out the Tiger. Festivaalin päätöspäivä sunnuntai pyhitetään perheille ja lapsille. Elokuvina nähdään silloin mm. Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen sekä Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu."

Festareiden musiikkitarjonta taas on muun muassa Marzi Nymanin kokoaman Red Carpet All Star -orkesterin huomassa. Elokuvamusiikkia esittävän orkesterin solisteina toimivat Maria YlipääSamuli EdelmannMikko LeppilampiAntti ReiniPalefaceGracias ja Dimitri Keiski.

Red Carpet -festarit lupaavat intiimiä tunnelmaa ja hyvää festarihenkeä. Lauantai-illan gaalassa palkitaan kolme suomalaista elokuvatekoa Jani Leinosen taiteella. Halukkaille on myös tarjolla festivaalimenu, jonka ovat laatineet Tommi Tuominen ja Michael Grönfors.Lipunmyynti alkaa perjantaina 5.5.2017 osoitteessa lippu.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti