29.11.2016

Lukupinon haastattelussa: Atte Kilpinen
Atte Kilpinen on suomalainen tanssija, joka tällä hetkellä melkoinen nouseva tähti nykytanssin ja baletin maailmassa. Tämä saa myös kyseenalaisen kunnian toimia ensimmäisenä haastateltavana Lukupinossa, kun aloitan sarjan, jossa kysyn erilaisilta, mielenkiintoisilta ihmisiltä kysymyksiä kulttuuriin liittyen.

Kansallisbaletin nuorisoryhmässä tanssiva Kilpinen nousi tietoisuuteeni viimeistän Liikkeen legendat -esitysten myötä, jossa tämä loisti muun muassa Alexander Ekmanin Episode 31 ja Jorma Uotisen Jord -teoksissa tanssien solistirooleja. Etenkin Uotisen Jordia ajatellessa saan edelleen kylmiä väreitä. Todella vaikuttava teos, joka on muuten mahdollista nähdä vielä Kansallisoopperan lavalla ensi vuonna. Siitä lisätietoa täällä.


1. 
Millainen on suhteesi kirjallisuuteen? Onko matkan varrella ollut joitain erityisen vaikuttavia teoksia?
En ole vielä oikein päässyt kirjojen ihmeelliseen maailmaan. Muistan lukeneeni viimeeksi kirjan etukannesta takakanteen ala-asteella, joka oli jokin helppolukuinen lastenkirja. Lukutaitoa on mutta innostusta ja kärsivällisyyttä lukemiseen ei.

2.
 Kun puhutaan "suomalaisesta kulttuurista", mitä mielikuvia, kokemuksia tai taiteilijoita pulpahtaa mieleesi?
Koko kansan tuntema Jorma Uotinen. Jorma vaikuttaa vahvasti tanssin alalla ja myös melkein kaikissa muissa taide aloissa, joka on mielestäni erittäin kunnioitettavaa. Mieleen tulee myös monia suomalaisia nais artisteja jotka kirjoittavat kappaleensa itse kuten esimerkiksi Chisu.

3. 
Jos sinun täytyisi kanavoida luovuuttasi johonkin muuhun taiteeseen kuin tanssiin, niin mitä se olisi?
Maalaamiseen. En osaa maalata mutta jos olisi pakko kanavoida muuhun kun tanssiin niin se olisi maalaaminen. Sillä maalaaminen on kun tanssimista. Liike laadun sijaan saa valita värin ja liike on kokoajan läsnä tekemisessä.

4.
Jos saisit valita aivan minkä tahansa roolin tanssittavaksesi, niin mikä se olisi ja miksi?

Nuori mies teoksesta A young man and the death. Elokuvassa White nights Mihail Baryšnikov tanssii kyseistä roolia ja kun näin sen vuosia sitten olin heti vakuuttunut ja inspiroitunut. Sama pätee vielä.
 5.
Suosittele jotain kulttuurielämystä, joka kannattaa kokea juuri nyt.

Merivesiallasta Kauppatorin kupeessa. Vielä kun on mahdollisuus ottaa ilo irti muusta kuin sisällä olemisesta kannattaa käyttää se mahdollisuus. Talvi lähenee jolloin on ihana käydä enemmän teattereissa ja taidegallerioissa. 

Löydät lisää tietoa Kilpisestä muun muassa tämän sivuilta täältä, sekä Kanssallisbaletin sivuilta täältä.

Kuvat: oopperabaletti.fi

1 kommentti:

  1. Kiva tämmöinen haastattelu. Mielenkiinnolla odotan seuraavia "uhrejasi".

    VastaaPoista