26.9.2021

Ihan bränikkä kirjakauppa! - Rosebud Sivullinen
Rosebud avasi uuden kirjakaupan Helsingin Kaisaniemenkadulle ja kävin katsomassa avajaispäivän tunnelmia.

Rosebud on aina ollut itselleni se tärkein kirjakauppa divareiden lisäksi. Ehkä juuri siksi, että siellä antikvariaatin ja perinteisen kirjakaupan ero hieman hämärtyy. Rosebudista on aina ollut mahdollista tehdä löytöjä myös vanhemmista kirjoista, joita ei edes odottaisi tulevan vastaan. Tämä ei näyttänyt muuttuneen uudessakaan liikkeessä.

Esimerkiksi tätä teosta kirjahyllyni ei edes tiennyt kaipaavansa


Liikkeen koko teki vaikutuksen ja se oli ihan oikeasti täytetty lähinnä kirjoilla ja oheistuotteet ottivat itselleen juuri sopivan pienen tilansa. Yli kaksi hyllykilometriä ja 40 000 niteeseen kasvava kokoelma varmasti kattaa muutakin kuin ne tavanomaiset uutuudet ja sotakirjat. Erityisen iloinen olin isoimmista sarjishyllyistä, joita olen kirjakaupassa nähnyt.
Rosebudin Sivullinen näyttää tilalta, jolla on oikeasti mahdollisuus olla kirjanystävien uusi olohuone ja monipuolinen kulttuurikeskus. Sen 1300 neliötä ja hyvä sijainti on jotain niin mukavaa eristäytymisen ehkä viimein hellittäessä ja Rosebud lupailee toimitettua kulttuuriohjelmaa liikkeessään ja YouTubessa lähes jokaisena päivänä. Tämä on kova lupaus ja ansaitsisi yleisönsä.Lisätietoa aukioloajoista ja muusta sellaisesta löydät Rosebudin sivuilta täällä. Kannattaa seurata myös näiden ajankohtaisia tapahtumia täällä ja itse ainakin todella mielenkiinnolla odotan mitä sieltä tulevaisuudessa löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti