9.2.2021

Tässä ovat finalistit vuoden 2020 tiedekirjaksiTiedekirjallisuus on voimissaan Suomessa, mutta jää usein turhan vähälle huomiolle. Suomen tiedekustantajien liiton ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan jakama palkinto tuo osaltaan esiin hienoja teoksia ja palkitsee yhden 25 000 euron arvoisella palkinnolla.

Vuoden tiedekirja 2020 -palkinnon finaaliin on valittu kymmenen teosta. Riippumaton raati on lukenut ja valikoinut teokset noin kuudenkymmenenviiden tiedekirjan joukosta. Vuoden 2020 raatiin kuuluvat dosentti Oula Silvennoinen, dosentti Tommi Tenkanen ja professori Soile Veijola, jotka tutustuivat vuonna 2020 ilmestyneisiin tiedekirjoihin kustantajien luetteloiden ja lähetettyjen ehdotusten perusteella. Raadin sihteerinä toimii TSV:n julkaisupäällikkö Sami Syrjämäki.

Palkinto myönnetään yhdelle teokselle ja sen tekijälle tai tekijöille. Palkinnon myöntöperusteiksi tämänvuotinen raati nimeää esimerkiksi erinomaisen kirjoitusasun ja jäsentelyn. Raadin mukaan tiedekirja voi loistaa monilla eri tavoilla, mutta parhaat tiedekirjat yllättävät ja ovat sellaisia, joita lukijan on vaikea laskea käsistään. Raati uskoo finaaliin valittujen teosten innostavan uusia ihmisiä tiedekirjojen pariin.

Vuoden tiedekirja -palkinto on yksi merkittävimmistä suomalaisista kirjallisuuspalkinnoista, ja sen rahoittaa Suomen tiedekustantajien liitto. Voittaja julkistetaan 15.3.2021.


Tässä vuoden 2020 finalistit.
Linkkien kautta voit tutustua teoksiin Adlibriksessa!Marko Juntunen


Vastapaino


Satu Lidman


Gaudeamus


Mona Mannevuo


Gaudeamus


Maria Mäkelä, Samuli Björninen, Ville Hämäläinen, Laura Karttunen, Matias Nurminen, Juha Raipola ja Tytti Rantanen (toim.)


Vastapaino


Ilkka Niiniluoto


Gaudeamus


Petri Paavilainen


Gaudeamus


Petteri Pietikäinen


Gaudeamus


Mari Pihlajaniemi, Heikki Eriksson ja Aleksi Lehikoinen


Docendo


Juho Saari, Niko Eskelinen ja Liisa Björklund


Gaudeamus


Esa Väliverronen ja Kai Ekholm (toim.)


Vastapaino


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti