27.10.2017

Ihan totta! -tietokirjakilpailun voittajat valottavat sukupuolen käsitettä



Ihan totta! -tietokirjakilpailun voittajat julkistettiin 27.10.2017 Helsingin kirjamessuilla. Voittajateoksissa käsitellään niin sukupuolen moninaisuutta kuin todellisia prinsessojakin.

21.10.2017

Janne Katajan Riihimäki


Tatu Mönttinen. Kuva: Aki Loponen, Pictuner oy 2017

Janne Katajan Riihimäki on näytelmä, jota en ihan heti olisi kuvitellut lähteväni katsomaan. En juurikaan katso televisiota, mutta kun sen avaan, näen häiritsevän usein Katajan kasvot. Näytelmästä ajattelin, että Katajan persoona ja historia eivät voi riittää kokonaisen näytelmän kannattelemiseen. Eikä se riittänytkään, mutta eipä tarvinnutkaan. Esityksen pointti oli ihan muualla kuin juuri Janne Katajan muistoissa.

20.10.2017

Eva W - Musiikkiteatteri Kapsäkki


Eriikka Väliahde. Kuva: Toivo Heinimäki

Eva W on musikaali nyrkkeilijä Eva Wahlströmistä, Suomen kaikkien aikojen menestyneimmästä naisnyrkkeilijästä. Evan elämä ja ura antavat aineksia värikkääseen ja tapahtumarikkaaseen esitykseen, joka ottaa luonnollisella tavalla melko dramaattisiakin käänteitä.

18.10.2017

Kulttuurin monitoimimies Jocke Lybeck on poissa




Porvoolainen kulttuuripersoona Jocke Lybeck menehtyi tapaturmaisesti viime maanantaina 16. lokakuuta. Bar Maryn perustajanikin tunnettu Jocke jättää suuren aukon Porvoon kulttuurielämään.

1.10.2017

Kangastus 38 - Kansallisteatteri




Kangastus 38 on Kjell Westön samannimiseen romaaniin perustuva näytelmä Kansallisteatterissa. Siinä liikutaan 30-luvun Helsingissä, jossa fasismi ottaa hiljalleen jalansijaa kaupungista. Rouva Wiik on vaikeassa tilanteessa ja lavalla käydään läpi suuria, patoutuneita tunteita.